1. Campings Oostenrijk
  2. Karinthië

Onze tips:

  1. Boek hier campings in Oostenrijk.
  2. Bij Interreservation eenvoudig online een camping boeken.
  3. Nog kampeeruitrusting nodig? Ga naar Kampeertotaal.nl
  4. Top campings in Oostenrijk

Karinthië

In het zuiden van Oostenrijk ligt een prachtig gebied vol majestueze bergen en betoverende meren. Karinthië is een uitstekende vakantiebestemming als u watersport en bergsport wilt combineren met een verblijf op de camping.

Zo is de Worthersee in Karinthië het grootste binnenmeer van Europa. U kunt een tocht over het megameer maken op een stoomschip, naar hartelust waterskiën of simpelweg languit op een strandje bijbruinen onder de Oostenrijkse zon. Het Portschacher bad is noemenswaardig omdat dit wordt gezien als een van de mooiste strandbaden van Oostenrijk.

Maar ook nationaal park Hohe Tauern ligt binnen de grenzen van Karinthië. Deze bergstreek is het grootste beschermde natuurgebied van de Alpen. Met makkelijke wandelpaden en gevorderde klimroutes naar toppen van meer dan 3000 meter is Hohe Tauern ideaal voor bergliefhebbers.

Vlakbij het nationaal park, maar toch nog bij het water vindt u camping Brunner. Deze camping is het hele jaar geopend en biedt activiteiten die bij elk seizoen passen.

Aan de Worthersee op steenworp afstand van hoofdstad Klagenfurt vindt u camping Strandbad klagenfurt. U vindt een tweehonder meter lang zandstrand bij de camping.

Ten zuiden van de Alpen ligt camping Berggruss. Een Ouderwets gezellige familiecamping met uitstekende faciliteiten voor kinderen.